Tarjeta personalizada gratuita
Envoltorio festivo
Entrega en mano en Twente
Necesita inspiración?
0
0
Tarjeta personalizada gratuita
Envoltorio festivo
Entrega en mano en Twente

Wat is kerst en hoe vieren we het in Nederland?

Wat is kerst en hoe vieren we het in Nederland?
Kerst is een nationale feestdag die over de hele wereld gevierd wordt, maar wat vieren we nou eigenlijk? En wat maakt het dat we altijd zo uitkijken naar de kerstperiode? In oktober beginnen de meeste mensen de eerste kerstkriebels te krijgen, want meestal liggen dan de eerste kerstspullen al in de winkels en hoor je de eerste kerstliedjes op de radio. Een beetje aan de vroege kant, zullen een aantal van jullie vast denken. Wij vinden kerst één van de leukste tijden in het jaar, omdat we veel mensen blij mogen maken met de mooiste cadeaus. In onze ogen mag het het hele jaar door kerst zijn! In deze blog vertellen wij je precies wat kerst is en hoe je het viert.

Wat betekent kerst en wat vieren we?
Met kerst wordt de geboorte van het kindeke Jezus vereerd. Het is een nationale feestdag, waarop familie belangrijk is. Met kerst denken we aan andere mensen, die het minder goed hebben, mensen die we missen en mensen die wat extra aandacht kunnen gebruiken. Voor vele Nederlanders is kerst een belangrijke periode vol liefde voor alle dierbaren om ons heen. Kerst is een feest dat in Nederland jaarlijks op 25 en 26 december gevierd wordt. Tijdens deze 2 dagen komen families bij elkaar om samen uitgebreid te eten en elkaar te verrassen met leuke cadeautjes!

Wat kun je met kerst doen?
Kerst is in eerste instantie een dag of dagen waarop mensen naar de kerk gaan om de geboorte van Jezus te vieren. Kerst kan voor andere mensen ook een hele andere betekenis hebben. Het is een commercieel feest, waarop we een dag of twee dagen vrij zijn om samen te kunnen zijn met familie en vrienden. Het huis is vrolijk en gezellig aangekleed met mooie kerst accessoires en sfeervolle lichtjes en natuurlijk niet te vergeten de kerstboom. Kerst staat voor sfeer, warmte, gezelligheid en liefde voor elkaar. Eerste kerstdag is een dag waarop de meeste mensen thuisblijven en samen met hun gezin heerlijk gaan dineren bijvoorbeeld gourmetten of fonduen. Op tweede kerstdag maken veel mensen vaak een boswandeling met familie en gaan daarna heerlijk lunchen of uiteten in een restaurant.

Wie is de kerstman?
Bij kerst hoort natuurlijk een kerstman. De kerstman is een fictief figuur die op een slee met rendieren door de lucht rijdt en cadeautjes onder de kerstboom legt. Voor veel kinderen is het geheim dat hun ouders de kerstcadeaus kopen. De kerstman heeft een witte lange baard met een rood pak aan en woont op de Noordpool en gaat met kerst de hele wereld over om cadeaus te bezorgen. De kerstman is een afgeleide van de heilige Sint-Nicolaas, in Nederland ook wel Sinterklaas genoemd.

De leukste kerstcadeaus onder de €25
Gezond genieten met fruitwater! Ook wel tafelwater genoemd. Tafelwater is een leuk en gezond kerstcadeau en wordt geleverd in een mooie karaf met glazen, deksel en klemmen. Het tafelwater is in verschillende smaken te verkrijgen zoals: aardbei jasmijnbloem, citrus munt, appel kaneel steranijs en cranberry kers rozemarijn. Vul de kleurrijke fruit mix aan met plat (kraan)water, laat minimaal 30 minuten intrekken en serveer! Vul gedurende de dag de karaf gerust nog enkele keren aan met water. Het fruit en blad geven namelijk lekker veel smaak af. Met het tafelwater van het merk Pineut geef je niet alleen een smakelijk, maar ook een blijvend cadeau. Proost!

Bakkers bakken maar…. Geef deze lekkere blueberry cake mix cadeau op kerst en maak binnen een handomdraai de lekkerste blauwe bessen cake. Wat heb je nodig? 20 minuten geduld en een paar vrienden om de cake mee op te eten. Om je vingers bij af te likken! Geef naast de blueberry cakemix een aantal handige tools die goed van pas komen tijdens het bakken van de cake. De Gusta kerst bakset brengt je helemaal in de winterse sferen.

Het is misschien een simpel cadeau, maar het zal heel vaak gebruikt worden en is daarom een perfect kerstgeschenk. Een Jingle mok! Vooral in de winterperiode is het heerlijk om een grote mok met thee, koffie of warme chocolademelk met slagroom te drinken. Let op! Eerst goed laten afkoelen ;)

Maak van deze kerst een onvergetelijke kerst. Geef je vriend, zus, opa of oma een prachtige glazen kerstbal met dennentakjes voor in de kerstboom. Glazen kerstballen zien er chiquer uit dan plastic kerstballen en zijn dus leuker om weg te geven.

Wanneer er visite langs komt worden er vaak lekkere hapjes op tafel gezet. Verras iemand met een mooie Royal Stripes schaal van Pip Studio. Zo worden de hapjes bij hem/haar thuis in stijl geserveerd op tafel en zal hij/zij er veel complimentjes over krijgen!

Giftsets zijn altijd goed met kerst. De giftset van het merk Soap & Gifts bestaan uit een flesje verwenzout en handzeep. Ook staat er een lieve tekst op de flesjes: ‘For Someone Special’. Dit maakt het cadeautje uniek, waardoor de ontvanger zich speciaal voelt! Tijdens deze koude winterse dagen is het heerlijk om uren te badderen in een warm bad met badzout.

Breng een warme gezellige sfeer in huis met een nieuwe Leila vaas. Zet er wat kersttakken met lichtjes in en tadaa: een echte eyecatcher voor tijdens de kerstperiode.

Klik hier om alle kerstcadeaus te bekijken.

 

Comparar 0

Add another product (max. 5)

Start comparison

Nos gustaría colocar cookies en su ordenador para ayudar a mejorar este sitio web. ¿Esto es correcto? NoMás acerca de las cookies »