Carte personnalisée gratuite
Emballage festif
Livré personnellement à Twente
Besoin d'inspiration?
0
0
Carte personnalisée gratuite
Emballage festif
Livré personnellement à Twente

De kerstboom versieren als een pro

Op Pinterest en in tuincentra zijn ze altijd zo mooi versierd, die kerstbomen. Toch blijft het lastig om thuis hetzelfde effect voor elkaar te krijgen. Wat is nu het geheim? En hoe decoreer je een kerstboom als een echte stylist(e)? In deze blog geven wij jou de allerbeste tips.

De voor- en nadelen van een kunstboom en een echte kerstboom in huis
Ieder jaar sta je voor dezelfde keuze: ga je voor een echte kerstboom of een kunstkerstboom? Als je kiest voor een echte kerstboom dan wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi blijft, en je niet iedere dag naalden hoeft op te vegen. We hebben een aantal tips met dingen die jij kunt doen om de levensduur van de kerstboom te verlengen.

  • Zoek bij het kiezen van de kerstboom een boom met weinig bruine naalden: deze zijn al dood en vallen snel uit.
  • Kies een boom met kluit, i.p.v. een afgezaagde boom. De afgezaagde boom is al dood en met de kluit kan de boom nog water opnemen via de wortels
  • Laat de boom even wennen aan het temperatuurverschil, want de boom gaat van een hele koude omgeving naar jouw woonkamer. Leg de boom daarom eerst een dag of twee in de schuur.
  • Geef de boom elke dag ongeveer 0,5L water.
  • Zet de boom niet dicht bij de verwarming of open haard! Hierdoor droogt de dennenboom snel uit.

Kies je toch voor een kunstboom? Dan mis je helaas de heerlijke dennengeur in je huis, maar er zitten ook veel voordelen aan een kunstboom! Je schaft eenmaal een kunstboom aan, je kunt er jarenlang van genieten en je hoeft niet ieder jaar op zoek naar een nieuwe dennenboom. Ook scheelt het dat je geen naalden hoeft te vegen en de vorm van de boom altijd perfect is. Bekijk ons assortiment aan prachtige kunstkerstbomen op onze website! We verkopen veel verschillende soorten, maten en kleuren, waardoor er altijd een kerstboom tussen zit die perfect bij jou past.

Verlichting
De reden dat alle kerstbomen in tuincentra en op foto’s zo erg opvallen komt door de kleur van de kerstballen en de verlichting. Maar waar moet je nou eigenlijk op letten bij het kopen van kerstverlichting voor in de kerstboom? Het licht mag niet spierwit of te donker oranje zijn! Zorg ervoor dat de lampjes in de kerstboom een warme geel/witte tint hebben; dit zorgt voor een gezellige sfeer! Bij het optuigen van de kerstboom is stap 1 altijd eerst de lampjes, dit is je basis en vanuit hier kleed je de boom verder aan.

Kies een kleursamenstelling
De één is gek op een eenvoudige kerstversiering in de kerstboom en de ander gaat liever voor een volle boom. Van welke stijl je ook houdt, maak een keuze en hou je vast aan die keuze, want anders krijg je een mengelmoes van allerlei stijlen en wordt het nooit één mooi geheel. Onze tip aan jou is om maximaal 4 kleuren te combineren in de kerstboom, dit creëert rust en samenhang. Kies kleuren die dicht bij elkaar liggen, zo lopen de kleuren mooi in elkaar over en ziet de kerstboom er beter uit. Kies bijvoorbeeld de kleurensamenstelling van rood, bruin en goud of wit, bruin en zilver. Die kleuren zijn mooi met elkaar te combineren en vormen samen een mooi geheel. Hieronder geven we een aantal voorbeelden met kleuren die je nooit samen mag combineren in de ogen van kerst styling-experts.

  • Blauw, groen en paars
  • Rood, wit en blauw
  • Roze, blauw en zwart

Kerstballen, kersthangers en slingers ophangen
Nu je een keuze hebt gemaakt tussen een echte kerstboom of een kunstboom, de verlichting hebt opgehangen en een kleuren thema hebt gekozen, kun je aan de slag met het leukste werk; namelijk het versieren en decoreren! Heb je al een kijkje genomen tussen onze kerstballen? Mix & match de leukste kerstballen, hangers en slingers voor een speels en sfeervol effect in jouw kerstboom. Denk eraan om tijdens het uitzoeken van de kerstballen en de kersthangers verschillende groottes te kopen; dit zorgt voor dimensie in de boom. Wanneer je begint met het ophangen van de slingers is het mooi om de slinger rond te draai van boven tot onderin. Met kerstballen ophangen is het handig om van groot naar klein te werken. Hang eerst de grote items in de boom en doe even een paar stappen van de kerstboom af om te kijken hoe de verdeling is. Ben je tevreden over de grote items? Pak daarna kleine kerstversiering en vul de lege plekken op. Zo ga je door tot alle decoratie op is! Last but not least… De piek! De piek is een echte eyecatcher en mag zeker niet ontbreken. Ben je toe aan verandering en opzoek naar een nieuwe piek? Wij hebben een aantal echte eyecatchers in ons kerstassortiment!

Inspiratie
Fleur jouw kerstboom op met kerstballen en kersthangers uit ons assortiment. Hang een set van 12 lieve houten engeltjes in je kerstboom of versier deze met figuurtjes zoals de notenkraker met trom, Merry Christmas auto’s, parachute met kerstman, het kerstfiguur de schaatsende beer en nog veel meer.

Ontdek nu alle kerstversiering van Koopeencadeautje.nl.

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.

Comparer 0

Ajouter un autre produit (max. 5)

Commencer la comparaison

Veuillez accepter les cookies afin de rendre ce site plus fonctionnel. D'accord? OuiNonEn savoir plus sur les témoins (cookies) »