Carte personnalisée gratuite
Emballage festif
Livré personnellement à Twente
Besoin d'inspiration?
0
0
Carte personnalisée gratuite
Emballage festif
Livré personnellement à Twente

Wat te doen op kerstavond?

Wat te doen op kerstavond?

Eindelijk is het zo ver… Kerstavond! We hebben ons weken verheugd op kerst, de kerstboom staat, de straten in de stad hangen vol met sfeervolle lampjes en de kerstliedjes van Mariah Carey staan on repeat. Maar wat moet je nou eigenlijk doen op kerstavond? In deze blog geven wij jou een hoop inspiratie en tips die jou helpen om van kerstavond een magische avond te maken.

 

Wanneer is het kerstavond?

Dit is een veelgestelde vraag waar velen zich nog wel eens in vergissen. Kerstavond is elk jaar op 24 december, de avond vóór kerst en in 2021 valt kerstavond op een vrijdag!

 

Family time

Tijdens kerstavond is niks fijner dan gezellig samen thuis zijn met je gezin! Steek de openhaard aan, laat de SkyRadio Christmas Station op de achtergrond spelen, pak de oude fotoboeken erbij en haal leuke herinneringen op van vroeger. Je kunt natuurlijk ook samen op de bank een kerstfilm kijken of juist lekker actief spelletjes spelen zoals het bordspel monopoly en de verliezer moet natuurlijk afwassen ;).

 

Dineren met vrienden

Vaak worden er etentjes gepland met de (schoon)familie op eerste en tweede kerstdag en blijft er weinig tijd over om samen met je vrienden kerstmis te vieren. Zie daarom kerstavond als de ideale oplossing om toch met je vrienden samen te zijn! Nodig ze uit en organiseer een etentje bij iemand thuis of ga samen heerlijk een hapje eten bij jullie favoriete restaurant in de stad.

Diner tip: organiseer je een etentje bij iemand thuis? Verdeel de voor-, hoofd- en nagerechten onder je vrienden, zo helpt iedereen mee aan een fantastisch diner en staan jullie gezellig samen in de keuken.

 

Bakken

Na het kerstdiner is het tijd voor een toetje! Je kunt het nagerecht al snel iets feestelijks geven door bijvoorbeeld rode besjes, cranberry of stoofperen te gebruiken. Of ga voor decoratie zoals zilveren balletjes, poedersuiker of kersttakjes. Ben je inspiratieloos en weet je niet wat je wil bakken? Neem dan eens een kijkje in de wereld van Rutger bakt, want Rutger heeft inmiddels vijf bakboeken geschreven waarin hij de lekkerste recepten deelt. De Bakbijbel is ook een ideaal kerstcadeau om weg te geven en natuurlijk erg handig om zelf te gebruiken tijdens het bereiden van je nagerecht op kerstavond!

 

 

Love is in the air

Tja, dankzij al die kleverige kerstfilms heeft kerstavond een behoorlijk romantisch imago gekregen. Als je single bent heb je hier niet zoveel aan, maar als je een partner hebt des te meer.

Geniet samen van kerstavond en haal jullie favoriete snacks in huis, ga samen in bad, geef je partner een massage en maak er samen een romantisch avondje op de bank van. Wil je liever iets actiefs doen en even het huis uit? Maak dan samen met je vriend(in) een wandeling door de gezellig verlichte stad en drink na afloop een biertje of een wijntje in een restaurant met lekkere borrelhapjes.

 

Bezoek een kerstmarkt

Warme chocomelk, knetterend haardvuur, schitterende kerstbomen en heel veel kraampjes. Natuurlijk hebben we het over de kerstmarkt! Niets leuker dan dat. Weet jij al welke kerstmarkt je dit jaar gaat bezoeken? Want ook in Nederland worden de steden versierd met prachtige kerstverlichting, gezellige kerstkraampjes en schaatsbanen. Het zou er ongetwijfeld heel druk zijn, maar als je dat niet erg vindt, dan is het natuurlijk heerlijk om daar op kerstavond rond te struinen.

 

Top 10 kerstmarkten in Nederland

1. Kerstmarkt in Maastricht
2. Kerstmarkt in Valkenburg
3. Kerstmarkt in Haarlem
4. Royal Christmas fair in Den Haag
5. Kerstmarkt in Amsterdam
6. Kerstmarkt in Arnhem
7. Kerstmarkt in Utrecht
8. Kerstmarkt in Groningen
9. Winterfair in Gouda
10. Dickens Festijn in Deventer

 

Wij hopen dat je na het lezen van onze blog genoeg inspiratie hebt opgedaan over hoe jij het beste kerstavond kan doorbrengen!

 

 

Fijne feestdagen,

Koopeencadeautje

Comparer 0

Ajouter un autre produit (max. 5)

Commencer la comparaison

Veuillez accepter les cookies afin de rendre ce site plus fonctionnel. D'accord? OuiNonEn savoir plus sur les témoins (cookies) »