Carte personnalisée gratuite
Emballage festif
Livré personnellement à Twente
Besoin d'inspiration?
0
0
Carte personnalisée gratuite
Emballage festif
Livré personnellement à Twente

Heinen Delfts Blauw bij Koopeencadeautje

Hoe is Delfts Blauw ontstaan?

Misschien heb jij je die vraag al wel eens gesteld: Hoe is Delfts Blauw eigenlijk ontstaan? Iedereen kent wel Delfts Blauw. En iedereen weet ook wel dat Delfts Blauw al langere tijd bestaat. Zo zijn er ook talloze antieke items van Delfts Blauw. Heel in het kort uitgelegd, is deze techniek ontstaan aan het einde van de zestiende eeuw. Het was een alternatief voor het dure blauw-op-wit porselein uit China. Er werd dan ook niet gebruik gemaakt van het dure porseleinaarde, maar van samengestelde kleien, verven en glazuren. Hoewel Delfts Blauw nu niet meer gemeengoed is maar iets bijzonders, zijn er nog steeds enkele fabrieken in Nederland die Delfts Blauw vervaardigen. Heinen is er daar één van.

Wat maakt Heinen Delfts Blauw zo uniek?

Hoewel ieder voorwerp van Delfts Blauw al uniek is, omdat alles handbeschilderd wordt en er daardoor geen twee identiek gelijke exemplaren zijn, heeft Heinen nog iets aanvullends waardoor Heinen Delfts Blauw zich onderscheidt van alle andere Delfts Blauw: Heinen biedt de mogelijkheid tot het laten personaliseren van de producten uit eigen fabriek. Het leuke hiervan is, dat je voor jezelf iets unieks kunt aanschaffen, maar ook een one-of-a-kind cadeau kunt laten maken.

Welke items worden er in de fabriek van Heinen gemaakt?

Behalve standaard producten, zoals wandborden, worden er bij Heinen ook sieraden, tulpenvazen, serviezen, theepotten en koffiepotten gemaakt. De nieuwste trend is “Stapelgekte”, een tulpenvaas bestaande uit drie stapelbare, apart van elkaar te bestellen gedeeltes, waardoor je zelf een uniek exemplaar kunt samenstellen. Hoe moet je je dit voorstellen? Stel je een tulpenvaas voor, zaag deze horizontaal in drie stukken en zorg dat deze drie gedeeltes worden voorzien van bevestigingsgedeeltes. En ieder gedeelte is onderling uitwisselbaar tegen een ander onderstuk, middenstuk of bovenstuk. Door drie verschillende motieven en/of kleuren te combineren, ontstaat steeds een unieke combinatie.

Zijn alle blauw-op-wit geschilderde items automatisch Delfts Blauw?

Hoewel je nu misschien denkt, dat ieder item dat met blauw-op-wit geschilderd is onder de noemer Delfts Blauw valt, hoeft dit niet zo te zijn. Bij Delfts Blauw is ook de kleisamenstelling van belang. Een ander voorbeeld van Delfts Blauw is de Marblue techniek, waarbij een marmereffect wordt gecreëerd door blauw-op-wit met goud te combineren. Om zeker te weten dat je een item in handen hebt van echt Delfts Blauw, kijk je naar de achterkant of de onderkant van een product. Hierop staat een merkje afgebeeld, waaruit te herleiden valt waar het item is gemaakt en door wie het handbeschilderd is.

Hoe weet ik zeker of ik antiek Delfts Blauw in handen heb?

Via www.federatie-tmv.nl, de Federatie van Taxateurs, Makelaars, Veilinghouders in roerende zaken, kun je een taxateur inschakelen om een eerlijke beoordeling te geven van jouw item. Deze taxateur zal professioneel beoordelen hoe oud het voorwerp is en wat de precieze waarde is. Indien het om een waardevol item gaat, is het aan te raden om het te laten verzekeren. Natuurlijk kan eventuele emotionele waarde niet in geld worden uitgedrukt, maar wanneer het om iets unieks gaat is het toch prettig om te weten dat zo’n voorwerp ergens beschreven staat en dat het niet zonder risico aan derden verkocht kan worden.

Wat hebben Delfts Blauw en Koopeencadeautje met elkaar te maken?

Omdat Koopeencadeautje van mening is dat iedereen moet kunnen genieten van de mooiste producten en ook dat ieder cadeautje een belevenis mag zijn, heeft Koopeencadeautje een aantal items van Heinen Delfts Blauw verwerkt in bijzondere cadeaupakketten. Zo kun je een “Mama’s lunchpakket Blauw Vouw” bestellen, waarmee je een verse soep en vers gemaakte kruidenboter op tafel kunt zetten en kunt serveren in prachtige soepkommen en een dipschaaltje van Delfts Blauw, waarbij in het ontwerp van de schaaltjes de blauw-op-wit beschildering is gecombineerd met de Aziatische vouwkunst Origami voor een wel heel bijzonder effect. Maar natuurlijk is dit niet het enige cadeaupakket dat Koopeencadeautje heeft samengesteld.

Hoe maakt Koopeencadeautje van een cadeaupakket een ultieme belevenis?

Koopeencadeautje maakt een cadeau graag voor jou compleet. Zo kun je ervoor kiezen dat een pakket wordt verpakt als cadeautje, kun je kiezen uit verschillende (soorten) kaartjes en kun je zelf aangeven welke tekst je op het persoonlijke kaartje wilt laten schrijven. Bovendien kan Koopeencadeautje het door jou bestelde en betaalde pakket rechtstreeks versturen naar degene voor wie het cadeaupakket bedoeld is. Dat betekent voor jou minder zorgen en handelingen en voor de ontvanger de ultieme verrassing!

Comparer 0

Ajouter un autre produit (max. 5)

Commencer la comparaison

Veuillez accepter les cookies afin de rendre ce site plus fonctionnel. D'accord? OuiNonEn savoir plus sur les témoins (cookies) »