Free personalized card
Festively wrapped
Personally delivered in Twente
Need inspiration?
0
0
Free personalized card
Festively wrapped
Personally delivered in Twente

Zo vieren we Valentijnsdag in Europa

Valentijnsdag wordt in elk land weer anders gevierd. In Nederland maken we het een erg nuchtere feestdag, terwijl Valentijnsdag in Amerika een heel ding is. Wij gaan je vertellen hoe Valentijnsdag in Europa wordt gevierd, en wie weet misschien pik je wel wat nieuwe tradities op!

 

Rozen uitdelen op scholen

Op sommige scholen in Nederland kun je bij de conciërges een euro inleveren zodat je een roos kunt sturen naar jou middelbare school crush! Deze worden dan uitgedeeld in de klas, hier worden natuurlijk ook veel grapjes mee gemaakt. Bijvoorbeeld door vrienden die elkaar rozen sturen voor de grap.

 

Ook in Frankrijk kunnen de kinderen op school rozen sturen naar hun crush. Deze worden dan afgeleverd bij de studenten thuis. In tegenstelling tot Nederland worden hier dus minder grapjes mee gemaakt.

 

Cadeaus geven

Fysieke cadeaus geven is in veel landen in Europa een groot ding  en dat blijft ook altijd zo. In Nederland, Spanje, Zweden en Frankrijk zijn cadeaus erg geliefd. Van rozen tot chocolade, de inwoners houden er van. Je ziet daarom ook bij bijna elke winkel in de stad wel advertenties voor Valentijnsdag cadeautjes.

 

Hoeveel is liefde waard

De prijsklasse van Europese landen als het aankomt op Valentijnsdag is erg verschillend. Wij Nederlanders geven maar rond de €10 uit, terwijl mensen in Zweden wel €30  spenderen. Spanjaarden en Duitsers zitten meer dichtbij ons, zij geven ongeveer 10-20 euro uit aan Valentijnsdag. De Italianen en Fransen zitten er weer net boven met 20 tot 30 euro voor Valentijnsdag.

 

Een goede voorbereiding

Is elk land even goed in het voorbereiden van Valentijnsdag? Zeker niet, er is een erg groot verschil. Zo zeggen de fransen dat ze op het laatste moment hun cadeautjes kopen en da activiteiten voorbereiden. Terwijl de Spanjaarden zeggen dat ze al weken van te voren alles geregeld hebben! Nederland, België en  Zweden zijn allemaal ongeveer hetzelfde, zij hebben alles een paar dagen van te voren al geregeld!

 

We hopen dat we je met deze kleine feitjes een beetje inzicht hebben kunnen geven over hoe Valentijnsdag wordt gevierd in Europa!

Compare 0

Add another product (max. 5)

Start comparison

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? YesNoMore on cookies »